fbpx

Videoannonser

Med den enorma exponering som sociala medier har idag så kan man inte bortse från de kanalerna när man vill kommunicera med befintliga och tänkta kunder och mottagare av sina budskap.

Från text till film och video

Länge har Internet, i huvudsak, varit en informationsplattform för text och bild. Film och video har endast använts för underhållning. Det håller, i rasande fart, på att förändras. Mer och mer finns den information som man söker på nätet presenterad med hjälp av film och video. Idag är t.ex. YouTube världens näst största sökmotor och annonsmöjligheterna kopplade till information via video är stora. Det är dessutom ett extremt prisvärt sätt att annonsera. Utöver att annonser via sociala medier i allmänhet och videoannonser i synnerhet är prisvärda så är det också väldigt lätt att styra annonserna mot sin tänkta målgrupp.

 

Stick ut i bruset

Även om annonsering med text och bild är gångbart i sociala medier fortfarande så gäller samma där som i andra sammanhang. Man når större uppmärksamhet och berör på ett djupare plan med rörlig media än med text och bild. Man ger sin verksamhet en bättre möjlighet att göra ett första intryck med film och video. Samtliga större sociala plattformar är dessutom väl optimerade för att visa annonser i form av video och har ypperliga verktyg för analys och statistik.

 

Nu gäller det bara att erövra de kanalerna

På TV är annonsutrymmet extremt dyrt och dessutom svårstyrt. Man annonserar i mycket högre grad för alla även om ens målgrupp är liten. Det har gjort att bara de som har råd att spilla annonspengar på folk långt utanför sin målgrupp har kunnat annonsera med reklamfilm. Nu är den tiden förbi… Nu kan Pelles Pizzeria annonsera mot en snäv målgrupp i stadsdelen där pizzerian ligger och dessutom med en snygg video på läckert tilllagade pizzor serverade i gemytlig miljö. Man kan dessutom själv bestämma hur mycket pengar man vill lägga på annonseringen och på vilka tider annonsen skall visas.

 

Särskilda beteenden

Fortfarande så ser vi mest, för TV producerad, reklam på YouTube. På webben råder andra beteenden än framför TV’n och man behöver tänka webb för att optimalt kunna producera film för annonsering på Internet. Vi studerar hela tiden beteenden och trender för att på bästa sätt kunna producera effektiva filmer för våra kunder. Och… vi tänker naturligtvis på placering och optimering av annonserna.
Ring oss så hjälper vi till med rubbet, både filmskapande och annonsplacering.

Några exempel


Videoannons | Elektrikerförbundet


Videoannons | Hjärt och Lungfonden


YouTube Videoannons | I Bruset


Videoannons | Pålsundets Matsal


Videoannons | Jordankare